Verhuisdozen

VerhuisdozenDEF
Zodra u gaat verhuizen heeft u verhuisdozen nodig. Bij een full service verhuizing doen wij al het inpakwerk. Kiest u echter voor het zelf inpakken dan zijn hier enkele tips over het inpakken van de verhuisdozen en hoeveel u er ongeveer nodig heeft. De verhuisdozen krijgt u kostenloos van ons in bruikleen.

Hoeveel verhuisdozen zijn er nodig?

Meestal veel meer dan je denkt…

In principe moet alles wat in een verhuisdoos past, ook in een verhuisdoos verhuisd worden. Boeken, servies e.d. ligt voor de hand maar ook grotere items zoals vazen, tennisracket, posters, knuffels, kleine plankjes, kleine spiegels, etc. etc. kunnen het beste in een verhuisdoos worden ingepakt.

Waarom?

Ten eerste omdat een verhuisdoos beschermt. De kans op schade is vele malen kleiner. Maar even zo belangrijk is het gemak waarmee je een verhuisdoos kunt verhuizen. Het gaat vele malen sneller dan alle spullen ‘los’ te verhuizen. Daarnaast stapelt het veel beter in de verhuiscontainer. Volle dozen zet je gemakkelijk op elkaar. Daarmee benut je alle ruimte in een container plus je kunt de lege ruimtes rondom de meubels vullen: ‘vast zetten’.

Maar hoeveel heb je er dan nodig?

Zodra u bij ons een offerte aanvraagt, nemen wij dit met u door. Aan de hand van de foto’s kunnen wij al een goede inschatting maken.

Maar deze tips helpen ook om het zelf uit te rekenen:

  • Per keukenkastje = 1,5 doos.
  • Apparaten e.d. op het aanrecht = 2 dozen.
  • 2-deurskast (klein of groot) = 1,5 doos per volle legplank.
  • Boekenkast = 2 dozen per meter doos met boeken.
  • Woonkamer = tel 10 dozen voor alle losse spullen in vensterbanken, op de grond e.d.
  • Voorraadkast (bijv. kast onder de trap) = op veel bestemmingen is het verboden om eten mee te nemen. Rekenen gemiddeld 2 dozen voor overige spullen.
  • Garage / schuur = er komen uit een volle garage al snel 20 tot 30 verhuisdozen. Denk aan gereedschap, potten, veel losse spullen etc…
  • Kledingkast = 8 verhuisdozen. Voor kostuums en jurken kan Windmill speciale garderobe dozen leveren: 1 doos per 1 meter hangkleding Het voordeel is dat de kleding blijft hangen. Het nadeel is dat het veel volume is en dus meer geld kost.
  • ‘Achter het schot’ op zolder. Staat het vol, reken dan 4 dozen per meter.
  • Tuin = 10 dozen. Potten, beeldjes, planken e.d. kunnen allemaal in dozen. Tip: planten kunnen niet in de container en op sommige bestemmingen mogen er absoluut geen resten van aarde e.d. inzitten. Raadpleeg altijd eerst een van onze medewekers hierover.

U kunt bij de onderstaande website gemakkelijk verhuisdozen van goede kwaliteit bestellen:

Waar moet ik op letten als ik een verhuisdoos inpak?

Het goed inpakken van een verhuisdoos is niet ingewikkeld maar vraagt wel enige aandacht.

Het gewicht van de verhuisdoos.

Een verhuisdoos die te zwaar is, wordt moeilijk verhuisd. 25 kilo is wel het maximum. Je hoeft echt niet elke doos op een wegschaal te leggen maar als je de doos zelf erg zwaar vindt, dan vinden de verhuizers dat ook.

Wat zit er in de verhuisdoos?

Schrijf duidelijk op een verhuisdoos wat er in zit. Dat maakt het bij het uitpakken / ‘zoeken’ in de nieuwe woning een stuk eenvoudiger. Denk o.a. aan de afstandsbediening van de TV. Die wil je niet dagen moeten zoeken. Maar gebruik bijvoorbeeld ook 1 doos om alle demontage onderdelen van kasten en bedden in te doen en schrijf het duidelijk op de doos. Deze doos heb je namelijk direct nodig in de nieuwe woning en maakt het heel eenvoudig om je meubels weer te monteren.

Breekbare spullen in de verhuisdoos.

Een doos beschermt servies en andere breekbare spullen. Maar niet als je het verkeert inpakt. Gebruik dus veel ! inpakpapier. Dat mogen ook kranten zijn (geven wel inkt af) of de bekende keukenrol. Deze dozen moeten altijd vol zijn. Dus geen ruimte overlaten waardoor het kan verschuiven. Zo zet je borden bijvoorbeeld altijd op ‘de kant’. Net zoals in de vaatwasser. Bekers mag je stapelen maar doe er wat papier tussen. Pak glazen goed in en ‘leg’ ze in de doos. Gebruik extra papier en ‘proppen’ om direct contact met de glazen te voorkomen.

En zet BREEKBAAR groot op de doos. Zowel op de voorkant als er bovenop.

Waar gaat de verhuisdoos naartoe?

In de nieuwe woning worden de dozen in een hoog tempo ‘gelost’. Dat betekent dat de verhuizer direct moet kunnen zien waar de doos naartoe moet gaan. Nummer bijvoorbeeld alle kamers of geef ze een duidelijke naam. Zet dat dan natuurlijk ook duidelijk op de doos (voorkant/bovenkant).